Obilježavanje 27. godišnjice oslobođenja Bosanske Krupe uz rođendansku tortu, Svečanu sjednicu Gradskog vijeća i utakmicu veterana

U subotu, 17. septembra, navršava se 27 godina kako su borci i starješine 511. slavne, 505. viteške i 503. slavne u sadejstvu sa drugim jedinicama 5. korpusa oslobodile Bosansku Krupu.

Obilježavanje Dana oslobođenja počinje sutra, 16. septembra, u 9:30 sati polaganjem cvijeća na Centralnom spomen-obilježju u Bosanskoj Krupi, nakon čega je planiran obilazak spomen-obilježja i šehidskih mezarja na području grada Bosanska Krupa.

Degustacija velike rođendanske torte povodom Dana grada Bosanska Krupa planirana je sutra, 16.septembra, u 11:30 sati ispred JU Opća gimnazija „Bosanska Krupa“.

U subotu, 17. septembra, s početkom u 13:30, u Velikoj sali Doma kulture održat će se Svečana sjednica Gradskog vijeća Bosanska Krupa gdje će se uručiti priznanja Grada Bosanska Krupa.

Nakon sjednice, u subotu, s početkom u 16:00 sati očekuje nas utakmica veterana grada Bosanska Krupa i općine Bužim koja će se održati na SRC „Ade“.

Pozivaju se svi građani Bosanske Krupe, da učešćem u programskim sadržajima daju doprinos u obilježavanju iznimno važnog historijskog datuma.

Zbog loših vremenskih uvjeta, najavljeni koncert Nihada Alibegovića se odgađa i biti će održan u narednom periodu.

Protokol obilježavanja:

16. septembar (petak)

09:30 sati – Obilazak spomen-obilježja i šehidskih mezarja
11:30 sati – Degustacija rođendanske torte (JU Opća gimnazija „Bosanska Krupa“)

17. septembar (subota)

13:30 sati – Svečana sjednica Gradskog vijeća Bosanska Krupa (Velika sala Doma kulture)
16:00 sati – Utakmica veterana grada Bosanska Krupa i općine Bužim (SRC „Ade“)