Tradicionalni skokovi „Ćevanuše 2022“ održat će se u srijedu, 3. augusta, u 14.00 sati

Na samom ulazu u Bosansku Otoku, idete li iz pravca Bosanske Krupe ili na samom izlazu iz Otoke idete li iz pravca Bosanskog Novog ne možete, a da ne primijetite većini poznato kupalište Ćevanuše. I ne, nije riječ o skokovima sa mosta kako smo navikli, već o skokovima sa izgrađene skakaonice na mjestu gdje su desetinama godina unazad, mladići željni dokazivanja, ali i oni stariji iskusniji, skakali sa vrba u duboki zelenac.

Tradicionalni skokovi „Ćevanuše 2022“ za učesnike starije od 15 godina prethodno su planirane za subotu, ali su zbog loših vremenskih uvjeta odgođena i održat će se u srijedu, 3. augusta sa početkom u 14.00 sati. Učesnici će se takmičiti u disciplinama skokovi, ronjenje, plivanje i „egzibicijski“ skokovi.

Za sve učesnike obezbijeđeni su ručak i bogate nagrade. Prijave učešća traju do samog dana takmičenja, a mogu se izvršiti kod Emira Bešića na broj telefona 061 753 913.

U srijedu, 3. Augusta, dođite u Bosansku Otoku, na kupalište “Ćevanuše”, gostoprimstvo je neupitno. Ponesite sa sobom samo dobro raspoloženje za sve ostalo pobrinuli su se organizatori.

Generalni pokrovitelj manifestacije Tradicionalni skokovi „Ćevanuše 2022“ je Grad Bosanska Krupa i gradonačelnik Armin Halitović.