Bosanska Krupa na međunarodnom sajmu turizma PLACE2GO u Zagrebu

Na međunarodnom sajmu turizma „PLACE2GO“ koji se u Zagrebu održao od 16. do 18. marta, među stotinama učesnika iz skoro svih krajeva svijeta, našli su se i predstavnici Bosanske Krupe – Rafting agencija „UnatOure“, Zabavni park „Zeleni otoci“ i Udruženje za razvoj i izgradnju lokalnih kapaciteta „BK2001“. Društvo su im pravili i pojedini privredni poduzetnici.

Osim svojih usluga, koje se odnose na rafting, planinarenje, biciklizam, ugostiteljstvo, promovisali su sve ljepote i mogućnosti Bosanske Krupe kao potencijalne turističke destinacije.
„Sa sajma nosimo fantastične utiske. Upoznali smo bezbroj ljudi, uspjeli na pravi način promovisati i ono čime se mi bavimo ali i naš grad koji se zaista ima čime pohvaliti. Što nam je najdraže, posjetioci su vrlo pozitivno reagovali na sve ono što smo prezentirali. Nadam se da će to utjecati na ovogodišnju turističku sezonu. Ovom prilikom želim da se zahvalim načelniku Općine Bosanska Krupa Arminu Halitoviću koji je pomogao da se nađemo na jednom od najvećih sajmova ove vrste u regionu“, kaže predstavnik agencije UnatOure Tarik Halkić.

Više od 15 hiljada ljudi posjetilo je šesti Međunarodni sajam turizma PLACE2GO koji se od petka do nedjelje održavao u Zagrebu. Na novoj lokaciji, u velikom prostoru Arene Zagreb, predstavilo se više od 180 izlagača iz 20 zemalja.