POZIV POLJOPRIVREDNICIMA – Prikupljanje podataka o obrađivanom poljoprivrednom zemljištu koje nije upisano u Registar poljoprivrednih gazdinstava

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva razmatra mogućnost upisa poljoprivrednog zemljišta u Registar poljoprivrednih gazdinstava koje poljoprivredni proizvođači koriste, a ne posjeduju Ugovor o zakupu ili drugi dokaz o korištenju, radi čega ne ostvaruju novčanu podršku za proizvodnju na ovim površinama.

Prvi korak u ovom procesu je prikupljanje što tačnijih podataka o površinama i kategorijama takvog zemljišta.

Pozivamo poljoprivrednike sa područja grada Bosanska Krupa koji obrađuju poljoprivredno zemljište, a koje do sada nisu mogli upisati u Registar poljoprivrednih gazdinstava, da izvrše prijavu površine i kategorije takvog zemljišta najkasnije do 20.12.2023. godine u Gradskoj službi za obrt, poljoprivredu i poduzetništvo.

Podaci se prikupljaju usmeno bez dokazivanja, ukoliko nositelj gazdinstva ne zna tačnu katastarsku kulturu, upisuje se samo ukupna površina, upisuje se samo zemljište u privatnom vlasništvu.

Služba će prikupljene podatke do propisanog roka dostaviti Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.
Dodatne informacije mogu se dobiti u nadležnoj službi i putem telefona na broj: 037/ 961 460.

Poziv Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva možete naći na sljedećem linku.

PO OVLAŠTENJU GRADONAČELNIKA
Skenderović Asima