Ljeto u Bosanskoj Krupi počinje

Sa zadovoljstvom najavljujemo bogat program Ljeta u Bosanskoj Krupi, uzbudljivi ljetni program preplavljen raznolikim spektrom kulturnih, sportskih, turističkih, zabavnih i edukativnih aktivnosti u kojima svi mogu uživati. Ljeto u Bosanskoj Krupi počelo je Rotary kanjonom, prvog juna i trajaće do sredine augusta, a ovaj živahni program obećava da će ovo ljeto učiniti nezaboravnim kako za lokalno stanovništvo tako i za posjetioce.

Opširnije

Čestitka povodom Kurban-bajrama

Dragim sugrađanima i prijateljima muslimanima, povodom Kurban-bajrama, upućujem iskrene čestitke uz želju da ove mubarek dane dočekaju u krugu najbližih i najdražih. Neka nam svjetlost Bajrama podari snagu da jačamo suživot, međusobno povjerenje i porodične veze.

Opširnije

Obavijest za poljoprivredne proizvođače

Obavještavaju se poljoprivredni proizvođači da je Federalno Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva donijelo novi Pravilnik o načinu i uslovima ostvarivanja novčanih podrški po modelu poticaja proizvodnji („Službene novine FBiH“, broj:43/24).

U članu 43. tačka 13. navedenog Pravilnika stoji da za sve proizvodnje za koje su ovim pravilnikom propisani rokovi dostavljanja Obracsa P-1 prije 01.06., rok se produžava do 20.06. tekuće godine i da se ova odredba odnosi samo na 2024. godinu.

Opširnije

Odluka o zabrani pušenja

B O S N A I H E R C E G O V I N A
FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE
U N S K O – S A N S K I  K A N T O N
GRAD BOSANSKA KRUPA
GRADSKI ORGAN UPRAVE

Broj: 01-45-5132/24
Bosanska Krupa, 12.6.2024. godine

Na osnovu člana 5, 6. i 41. Zakona o kontroli i ograničenoj upotrebi duhana, duhanskih i ostalih proizvoda za pušenje („Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine“, broj: 38/22) i 27. Zakona o lokalnoj samoupravi Unsko-sanskog kantona 

Opširnije