Javni poziv za dodjelu javnog priznanja

Gradsko vijeće Grada Bosanska Krupa, Komisija za javna priznanja i obilježavanje historijskih događaja i ličnosti

P O Z I V A

građane (pojedinačno ili grupno), boračke organizacije i udruženja, udruženja građana, mjesne zajednice sa područja Grada Bosanska Krupa, privredna društva, ustanove i druga pravna lica, organizacije, vijećnike, klubove vijećnika, političke stranke i Gradonačelnika da podnesu inicijativu za dodjelu gradskih priznanja Grada Bosanska Krupa, a koja Gradsko vijeće Grada Bosanska Krupa dodjeljuje povodom obilježavanja Dana Grada Bosanska Krupa – 17. septembar.

Opširnije

Ekranizacijom herojske borbe 511.Slavne bbr, gradonačelnik Halitović najavljuje novo poglavlje očuvanja kulture pamćenja i sjećanja

U subotu je u Bosanskoj Krupi održan značajan sastanak sa Avdom Huseinovićem, koji nagovještava buduću saradnju, revolucionarni korak ka dokumentaciji i arhiviranju istine, hrabrosti, borbi i istrajnosti bosanskokrupske 511.slavne brdske brigade, ekranizaciju historijske borbe i povratak na svoja ognjišta 1995.godine.

Opširnije

3. august rezervišite za tradicionalne bosanskokrupske Unske lađare i skokove s mosta

Juče se, u popodnevnim satima, sastao organizacioni odbor tradicionalne bosanskokrupske manifestacije Unski lađari, na čelu sa gradonačelnikom Arminom Halitovićem te udruženjem Unski lađari, gdje su dogovorili glavne ciljeve za ovogodišnje obilježavanje ove autohtone bosanskokrupske manifestacije.

Ovogodišnja manifestacija trke održaće se 3. augusta, u organizaciji Grada Bosanska Krupa, sa tehničkom podrškom mladog udruženja Unski lađari.

Opširnije

Javni konkurs za prijem državnog službenika na određeno vrijeme najduže do godinu dana, u Jedinstveni gradski organ uprave Grada Bosanska Krupa

Na osnovu člana 42. Zakona o državnoj službi u Unsko-sanskom kantonu (“Službeni glasnik Unsko-sanskog kantona”, broj 14/17 i 15/20) i Pravilnika o uslovima i načinu odabira kandidata za prijem u organ državne službe na određeno vrijeme (“Službeni glasnik Unsko-sanskog kantona”, broj: 23/17), a u vezi sa Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji Gradskog organa uprave Grada Bosanska Krupa („Službeni glasnik grada Bosanska Krupa“ broj: 12/22, 13/22, 4/23, 9/23, 2/24 i 4/24), Odluke o potrebi prijema državnog službenika na određeno vrijeme broj:08-30-5924/24 od 16.7.2024. godine, na zahtjev Službe za finansije, Gradonačelnik Grada Bosanska Krupa, o b j a v lj u j e

JAVNI KONKURS
za prijem državnog službenika na određeno vrijeme najduže do godinu dana,
u Jedinstveni gradski organ uprave Grada Bosanska Krupa

I. NAZIV RADNOG MJESTA I BROJ IZVRŠILACA

01. Stručni saradnik za poslove komunalne djelatnosti i infrastrukture – 1 ( jedan ) izvršilac.

Opširnije

Jesenji kamp GNK Dinamo u Bosanskoj Krupi otvara prijave za sve zainteresirane

Gradonačelnik Armin Halitović, zajedno sa predstavnicima lokalnih nogometnih klubova i škola nogometa danas je bio domaćin predstavnicima udruge Tika Taka, organizatorima nogometnog kampa GNK Dinamo Zagreb, koji će se održati na stadionu GNK Bratstvo u Bosanskoj Krupi ovog septembra. Razgovor je bio usmjeren na ciljeve kampa i značajne prednosti koje će ovaj kamp donijeti djeci Bosanske Krupe i ali i okolnih mjesta.

Opširnije