Gradonačelnik Halitović potpisao ugovor vrijedan 400.000KM za SRC Ade

Bosanska Krupa bi do kraja ove godine trebala predstaviti najmoderniji sportski centar, projekat koji obećava da će grad pretvoriti u vrhunsku destinaciju za sport i rekreaciju. Ovaj ambiciozni projekt, koji može parirati sportskim kompleksima mnogo većih i razvijenijih zajednica, svjedoči o naporima gradske uprave i sportskih djelatnika da Bosansku Krupu stave na mjesto koje joj pripada.

Novim ugovorom u vrijednosti od 400.000 KM, koji je gradonačelnik Armin Halitović potpisao sa Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica, te uz učešće Grada Bosanska Krupa planirano je da se u potpunosti rekonstruiše most koji vodi na Velike ade, te da se asfaltira putna infrastruktura koja će ubuduće povezivati dva nogometna stadiona, veliku sportsku dvoranu, košarkaško igralište, teniski teren i teren za mali nogomet sa umjetnom travom i budućim turističkim kampom. Osim toga, veliki parking i brojne staze za šetnju i ostale aktivnosti omogućit će posjetiteljima svih uzrasta da uživaju u ponudi sportskog centra.

Gradonačelnik Armin Halitović izrazio je oduševljenje skorim završetkom projekta, kazavši: „ Zahvalni smo na podršci Federalnog ministarstva za izbjeglice i raseljena lica i ponosni na naše zajedničke napore da ovu viziju ostvarimo. Ovaj sportski centar je od velike važnosti za Bosansku Krupu i radimo svim kapacitetima da što prije ovaj sportski kompleks u potpunosti damo građanima našeg grada na korištenje.”

Građani Bosanske Krupe mogu uskoro očekivati otvaranje vrata ovog novog sportskog centra. Dvorana bi trebala biti svečano otvorena početkom augusta, a uz već postojeće terene, uskoro će početi gradnja terena za mali nogomet, te će biti otvoreni pozivi za interesante za građenje terena za košarku i tenis.

Ovaj sportski centar predstavlja simbol napretka, konstantnog ulaganja i vizije budućnosti koju gradonačelnik sa svojim saradnicima gradi već dugi niz godina.

Kabinet gradonačelnika Bosanske Krupe