Obilaskom spomen-obilježja i šehitluka počelo obilježavanje Dana 511. slavne bbr.

Sutra se navršava 27. godišnjica formiranja 511. slavne brdske brigade. Tim povodom u Bosanskoj Krupi se organizuje više prigodnih aktivnosti. Danas su delegacije obišle spomen-obilježja i šehidska mezarja, a sutra će u Bosanskoj Krupi biti upriličen prigodan program uz obraćanje zvaničnika.

 

Povodom 1. septembra – Dana 511. slavne bbr predstavnici lokalne vlasti u Bosanskoj Krupi, veterani odbrambeno-oslobodilačkog rata, ratne starješine, delegacije boračkih i drugih nevladinih organizacija, danas su obišli spomen-obilježja u Bosanskoj Krupi i Bosanskoj Otoci, te šehidska mezarja u Jezerskom i Pištalinama.

Na svim ovim mjestima proučena je Fatiha i poslana poruka da se žrtva boraca koji su za odbranu države i mir u kojem živimo ne smije zaboraviti.

 

Centralna manifestacija obilježavanja 27. godišnjice formiranja 511. slavne bbr. bit će upriličena sutra. U 16.30 sati je polaganje cvijeća na Centralnom spomen-obilježju, a u 17.00 sati je prigodan kulturno-zabavni program uz obraćanje zvaničnika na platou Doma kulture u Bosanskoj Krupi.

 

Pozivaju se pripadnici 511. slavne, ratni vojni invalidi, porodice šehida i poginulih boraca, članovi sportskih kolektiva i drugih udruženja, svi građani Bosanske Krupe, da učešćem u programskim sadržajima, odaju dužno poštovanje brigadi i oslobodiocima Bosanske Krupe i Bosne i Hercegovine.

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa