OBILJEŽAVANJE 100 GODINA NK „SLOGA“: OTVOR PROGRAMA SPORTSKIM AKTIVNOSTIMA NAJMLAĐIH

Oko 230 učenika Osnovne škole „Otoka“ otvorilo je jutros prvu u nizu aktivnosti na obilježavanju 100 godina postojanja NK“Sloga“ odnosno „Dane otvorenih vrata“. Djeca od I-VIII razreda sa svojim nastavnicima učestvovali su u raznim sportskim disciplinama, a prije toga prisutnim roditeljima i gostima obratili su se predsjednik kluba Sead Mujagić koji je istakao da su aktivnosti na obilježavanju historije duge 100 godina kluba zapravo započele mladošću i budućnošću svih nas.

„Politika Sloge pa mogu reći kroz cijelu svoju historiju temeljila se na djeci i omladini. Prema tome i naš organizacioni odbor kada je pripremao plan aktivnosti odlučio se da prvu aktivnost iznesu upravo školska djeca. Stotinu godina nije mala brojka za izgovoriti kamoli za proživjeti. Zbog toga smo se odlučili da ovaj jubilej obilježimo kroz brojne sadržaje u kalendaru posložene sve do kraja augusta mjeseca. Tokom ljeta naši sugrađani, naši ljudi koji rade i žive u dijaspori u tom periodu biće u svojoj domovini i moći će sa nama zajedno obilježiti stotu godišnjicu svoga kluba. Ovo je ujedno i prilika da pozovem sve da nam se priključe na bilo kojoj od aktivnosti i da uveličaju i sa nama podijele radost ovako jednog velikog jubileja.“

Za nesebičan angažman Osnovne škole „Otoka“ ,nastavnika i djece zahvalnicu je ispred NK“Sloga“ gdin. Mujagić uručio direktorici škole Azri Suljić koja je istakla da je itekako svjesna značaja ovih 100 godina, „jer naša škola danas gazi svoju 135.godišnjicu i svi smo ponosni na ovakav kontinuitet rada i postojanja“.

Grad Bosanska Krupa aktivno je uzeo učešće u organizaciji obilježavanja 100 godina nogometnog kluba „Sloga“. Naime, izdvojeno je 30 000 KM za sve aktivnosti koje su osmišljene da se održe u narednim mjesecima.

„Mi smo kao Grad uzeli aktivnu ulogu u rješavanju nekih infrastrukturnih potreba za normalno funkcionisanje kluba kao i za taj dio kojim će se obilježiti stotinu godina postojanja. Zapravo iz budžeta je izdvojeno 100 000 KM za 100 godina postojanja. Prije neki dan potpisali smo i ugovor vrijedan 60 000 KM za kupovinu zemljišta za izgradnju pomoćnog terena i na taj način dodatno poboljšati uslove za razvoj sporta“ istakao je gradonačelnik Armin Halitović.

Obilježavanje 100 godina NK „Sloga“ nastavlja se u junu i julu nogometnim i malonogometnim turnirima od najmlađih selekcija pa do aktivnih klubova iz lige, veterana i dijaspore, koja takođe učestvuje i u organizaciji, dok je mjesec august rezervisan je za promociju monografije „100 godina Sloge“, Svečanu sjednica Skupštine kluba, ali i nogometnu utakmicu NK“Sloga“- Veterani BH reprezentacije.