Svečanom primopredajom ključeva završen projekt nabavke kombi vozila za prijevoz učenika JU „Druga osnovna škola“ Bosanska Krupa

Jučer je u Gradskoj upravi Grada Bosanska Krupa gradonačelnik Armin Halitović, u prisustvu predsjednika Školskog odbora Armana Bišćevića, direktorici JU „Druge osnovne škole“ Dairi Zjakić svečano uručio ključeve za kombi vozilo koje će služiti za prijevoz učenika JU „Druga osnovna škola“ Bosanska Krupa.

„Zahvaljujem se od srca u ime kolektiva JU „Druga osnovna škola“ Bosanska Krupa, učenika i njihovih roditelja gradonačelniku Arminu Halitović, ministrici u Vladi Kantona Sarajevo Endi Pavić Pečenković, te načelniku Općine Stari Grad Sarajevo Irfanu Čengiću, na osluškivanju potreba i realizaciji projekta nabavke kombija za prijevoz naših učenika“ izjavila je ovom prilikom direktorica JU „Druga osnovna škola“ Daira Zjakić.

Projekt nabavka kombi vozila za učenike JU „Druga osnovna škola“ Bosanska Krupa realizovan je na inicijativu Grada Bosanska Krupa, a podržan i sufinanciran je od strane Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo.

„Jučer smo svečano predali ključeve kombi vozila za potrebe Druge osnovne škole. Imam potrebu da se posebno zahvalim Irfanu Čengiću, tadašnjem zastupniku u Skupštini kantona Sarajevo, a danas načelniku općine Stari Grad Sarajevo, kao i ministrici u Vladi Kantona Sarajevo Endi Pavić Pečenković, koji su svojim aktivnostima umnogome dali doprinos da se ovo vozilo koje je bilo neophodno za potrebe škole napokon obezbjedi“ istakao je gradonačelnik Halitović.

Realizacija ovog projekta odličan je primjer zajedničke saradnje u cilju održivog povratka, ali i primjer kako se svakom djetetu treba omogućiti jednaka šansa pristupu obrazovanju.

Kabinet gradonačelnika Bosanske Krupe