Premijer i predstavnici Skupštine USK u posjeti Bosanskoj Krupi

U radnoj posjeti Bosanskoj Krupi danas su boravili premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić, potpredsjednik Skupštine USK Razim Halkić i skupštinski zastupnici iz Bosanske Krupe Muhidin Šertović i Ifeta Kadić.

Sastali su se u Kabinetu Općine gdje su s načelnikom Arminom Halitovićem, predsjedavajućom Općinskog vijeća Elvirom Mehić i pojedinim bosanskokrupskim vijećnicima razgovarali o aktuelnoj problematici, ali i realizaciji projekata u Bosanskoj Krupi koje su/finansira Vlada USK.

„Uspjeli smo kroz razne vidove podrške, da li su to udruženja, sportska, kulturna, da li su to vjerski objekti, objekti kulture, putna infrastruktura ili neke druge kao što je ovaj projekt gimnazije, implementirati skoro 1.700.000 KM. Imamo čitav set inicijativa šta je to neophodno za našu Bosansku Krupu i zaista smo upjeli prije svega domaćinskim odnosom prema budžetu USK raditi na ravnomjernoj raspodjeli budžeta i da tamo gdje sredstva nisu išla da kažem ubrizgamo kako bi naši učenici, građani, svi dobili ono što je neophodno“, ističe premijer USK Mustafa Ružnić.

Sa svim onim što je Vlada i Skupština USK uradila za Bosansku Krupu u posljednje vrijeme zadovoljna je i lokalna vlast. Prvi čovjek općine kojem premijer daje punu podršku zbog, kako kaže, njegove posvećenosti i borbe da Krupa bude među najljepšim gradovima u BiH, ističe da je 2020. godina najuspješnija u smislu podrške kantonalne vlasti.

 

„Mi smo u 2018. godini imali oko 270 hiljada prihoda sa kantona po osnovu različitih projekta, 2019. kada je bio premijer Ružnić oko 570, a evo ove godine 1.100.000 KM. Možemo reći da je naš vrijedni premijer sa našim vrijednim zastupnicima uradio dosta toga dobrog za Krupu čemu se nadam i u budućnosti. Obišli smo zgradu gimnazije, očekujemo da njihovi đaci od drugog polugodišta nastavu pohađaju u svom objektu“, kaže načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović.

Nakon objekta „Opće gimnazije“ i radova koje sa po 300 hiljada KM finansiraju Općina Bosanska Krupa i Vlada USK, delegacije su obišle Poslovnu zonu „Pilana“, te otočka naselja Mujagići i Manda gdje je 60-ak domaćinstava nedavno priključeno na kanalizacionu mrežu. Za ove radovi koji su povjereni lokalnom komunalnom preduzeću Vlada je izdvojila skoro 73 hiljade KM.