Počinje uspostava katastra nekretnina za k.o. Bosanska Krupa 1 i Bosanska Krupa 2

Za katastarske općine Bosanska Krupa 1 i Bosanska Krupa 2, koje čine centar administrativnih i ostalih funkcija grada i najveći urbani dio općine u primjeni je popisni katastar (premjer) koji zbog načina izrade i nepostojanja grafičkih podloga nije adekvatan i nije primjenjiv za svakodnevne potrebe. To predstavlja problem u radu katastarske službe, kako uposlenicima u pripremi i izdavanju podataka tako i u ostvarivanju svojih prava podnosiocima zahtjeva za izdavanje podataka iz ove evidencije, odnosno građanima.

Opširnije

Nastavak infrastrukturnih projekata na području grada: Predstavljamo idejno rješenje uređenja Ade u Bosanskoj Otoci

Kao što je ranije najavljeno konačno vam predstavljamo idejno rješenje uređenja Ade u Bosanskoj Otoci. Završetkom drvenog pješačkog mosta, te implementacijom projekta uređenja samog centra Bosanske Otoke napravljen je veliki korak u unapređenju infrastrukture ovog područja grada.

Ova modernizacija i uređenje centra Bosanske Otoke usmjerena je na transformaciju urbanog jezgra u dinamičan, multifunkcionalan prostor

Opširnije

Obilježavanje dana 511. slavne – 32 godine najslavnije od svih slavnih

Prvog septembra ove godine navršava se 32.godine od formiranja 511. Slavne – brigade koja je na svojim plećima podnijela najveći teret naše slobode danas i stavila pečat na hrabrost, istrajnost i neizbrisivu žrtvu Bosanske Krupe i svih nas koji obilježavamo ovakve datume i vječno pamtimo.

Ove godine, obilježit ćemo 32.godine formiranja 511. Slavbne bbr., u Pištalinama, gdje ćemo dostojno obilježiti i 30 godina od postrojavanja brigade davne 1994. godine, baš u Pištalinama,

Opširnije