40. Unski lađari se održavaju u subotu od 17.00 sati

Prepoznatljiva bosanskokrupska manifestacija „Unski lađari“, jubilarna, 40. po redu, ove se godine održava 8. augusta (subota).

Za razliku od svih prethodnih godina, zbog mjera predostrožnosti od koronavirusa, bez pratećih zabavnih sadržaja na koja su Krupljani navikli a koja okupljaju veliki broj ljudi poput skokova sa Drvenog mosta i zabavnog programa, odnosno muzičkog koncerta.

Okupljanje učesnika i izvlačenje startnih brojeva je u 17.00 sati na Keju, nakon čega će biti upriličen defile lađara. Početak utrke od Crnog jezera do Drvenog mosta je u 18.00 sati, a proglašenje pobjednika planirano je u 19.00 sati na samom cilju utrke.

Još uvijek traju prijave takmičarskih ekipa čiji će maksimalan broj ovisiti od trenutnih epidemioloških mjera i naredbi nadleženih institucija i štabova civilne zaštite, stoga se mole svi zainteresirani da svoje učešće prijave što je prije moguće, a najkasnije do 8. augusta, kod Himze Bužimkića, člana organizacionog odbora, pozivom na broj telefona: 061 419 933.

Za manifestaciju je, kao i obično, osiguran bogat nagradni fond. Osim pehara i medalja najbolji će dobiti i novčane nagrade. Za prva tri mjesta u utrci unskim lađama predviđene su nagrade u iznosu od 1000, 600 i 400 KM.

Organizatori 40. Unskih lađara su Općina Bosanska Krupa, Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje i Sportski savez općine Bosanska Krupa. Tehničku podršku pružit će Kanu klub “Kormoran” iz Bosanske Krupe. Generalni pokrovitelj Unskih lađara kao i nekoliko proteklih godina je Boreas d.o.o. Kreševo (Stanić Group).

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa