Maturijada 2023: Druženjem uz muziku i ples bosanskokrupski maturanti proslavili kraj srednjoškolskog obrazovanja

U ponedjeljak je u Bosanskoj Krupi održana “Maturijada”, zabava koja se za sve učenike srednjih škola s područja grada tradicionalno organizuje pod pokroviteljstvom Grada Bosanska Krupa i gradonačelnika Armina Halitovića.

Učenici završnih razreda JU Opća gimnazija Bosanska Krupa i MSŠ Safet Krupić zajedno su proslavili kraj srednjoškolskog obrazovanja. Maturanti su se sa svojim razrednim starješinama, pedagozima i direktorima, okupili na igralištu Idrinovac gdje su se u jednoobraznim majicama pripremljenim posebno za tu prigodu fotografisali, družili sa prijateljima i sugrađanima. Potom su se uputili u šetnju gradom, nakon čega su otišli na zabavu u ugostiteljski objekt rezervisan isključivo za njih.

Organizacijom ove manifestacije Grad mladima želi pružiti podršku na raskrsnici života, maturantima svih srednjih škola priliku da se upoznaju i zbliže ako već nisu ranije, te steknu poznanstva koja će im mnogo značiti u životu, već kada odu studirati u druge gradove.

Maturanti su i ovaj put skrenuli pažnju na sebe, izazvali oduševljenje svih građana, zabavili se i na vrijeme otišli kućama, kako bi se počeli pripremati za ostale obaveze, a to su maturalni ispiti i maturalne zabave koje se organizuju u okviru školskih aktivnosti.

Kabinet gradonačelnika Bosanske Krupe