Novogodišnji program u Bosanskoj Krupi uz domaće muzičare na gradskom šetalištu počinje u 22:00 sata

Nova godina se u mnogim bh. gradovima organizirano od strane lokalnih vlasti dočekuje na na trgovima ili drugim prigodnim mjestima. Način je to da se građanima u vrijeme ekonomske krize ponudi mogućnost zajedničke ali besplatne proslave.

Tako je i ove godine u Bosanskoj Krupi. Uz sponzorstvo lokalnih firmi, tehničku podršku Koncertne agencije STAGE ART i učešće domaćih bosanskokrupskih muzičara doček Nove godine bit će upriličen na gradskom šetalištu u ulici Patriotske lige.
Novogodišnji program koji počinje u 22:00 sata ponudit će Krupljanima i njihovim gostima zabavu i druženje uz velike muzičke hitove i najdraže muzičare – Emira Hasića, te grupe “Od Bacha do sevdaha” i „Javni nered“.
Organizaciju dočeka Nove godine Općini Bosanska Krupa ovaj put finansijski pomažu firme: Krupa-kabine, Miss.net, El-gradnja, Regeneracija, Behić Sanny Boy, Eki, Elektro Velić, SAMD Građenje, BA-HAM, Ameo, Adna Commerc i Đana Commerc.

“Da u Bosanskoj Krupi postoje društveno odgovorne firme pokazuje i ovaj primjer. Često smo u svojim kulturno-zabavnim aktivnostima prepoznati i od strane uspješnih lokalnih firmi, pa čak i onih iz drugih gradova kao što je slučaj sa firmom Regeneracija iz Velike Kladuše. Ovo je prilika da im se najsrdačnije zahvalim na dosadašnjoj saradnji i da im poželim ostvaranje svih poslovnih planova u narednoj godini. Iskoristit ću mogućnost da pozovem i ostale firme koje su u prilici da nas podrže kako bismo na najbolji mogući način upriličili doček 2016.”, kaže načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović.
Naravno, ni najmlađi stanovnici neće biti zaboravljeni. „Dječija nova godina“ svečano i simbolično će biti održana tokom dana na istom mjestu, gdje će se mališani kroz dodjelu novogodišnjih paketića, koje će obezbijediti Općina, Adna Commerc i Đana Commerc, družiti s načelnikom Arminom Halitovićem i Djeda Mrazom. U programu „Dječije nove godine“ nastupit će talentovani mališani, učesnici festivala „Djeca pjevaju hitove“.