Potpisan ugovor za asfaltiranje dijela puta „Oraščani – Šehitluci“

Načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović, predsjednik MZ Pištaline Asmir Hadžipašić i direktor firme I-Selimović Senad Selimović potpisali su danas ugovor za asfaltiranje dijela puta „Oraščani – Šehitluci“ vrijedan 65.993,42 KM.

Put „Oraščani – Šehitluci“ koji se nalazi u naselju Pištaline uskoro će dobiti potpuno novi izgled što mještani, kako kažu, priželjkuju godinama. Zbog toga su pokrenuli inicijativu, skupili vlastita sredstva, tražili i dobili podršku kantonalnih i općinskih vlasti.

Općina Bosanska Krupa je provela proceduru oko odabira najpovoljnijeg izvođača radova, dok su sredstva obezbijeđena iz budžeta Vlade Unsko-sanskog kantona.

Radovi na asfaltiranju puta počinju odmah po potpisivanju ugovora a trajat će trideset kalendarskih dana. U okviru ovog projekta bit će izvršena i regulacija potoka Jarnija koji se u vrijeme obilnih kiša izlijeva iz korita i oštećuje putnu komunikaciju.

Inače, ugovor za asfaltiranje dijela „Oraščani – Šehitluci“ je među prvima u nizu ove godine kada je u pitanju putna infrastruktura. Budžetom Općine Bosanska Krupa za tu namjenu osim donatorskih i sredstava viših nivoa vlasti, planirana su i kreditna sredstva od 1.200.000,00 KM. U ovoj građevinskoj sezoni bit će rekonstruisano i asfaltirano preko 60 putnih pravaca.