Rukovodstvo i igrači GNK Bratstvo, jesenjeg kantonalnog prvaka, u posjeti načelniku Arminu Halitoviću

Načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović danas je upriličio prijem za članove rukovodstva i igrače GNK Bratstvo koji se krajem prošle godine izborio za titulu najbolje nogometne ekipe na Unsko-sanskom kantonu. Na prvom mjestu tabele Bratstvo se nakon 15 odigranih kola našlo sa 27 bodova, dva više od drugoplasiranog “Omladinca” i četiri od trećeplasiranog “Željezničara”, također iz Bosanske Krupe.

Posjeta načelniku je iskorištena da se prezentuje sve ono što je klub u protekla četiri mjeseca koliko i postoji napravio, ali i da se razgovara o situaciji u kojoj se nalazi “Bratstvo”.

Predsjednik GNK “Bratstvo” Edhem Dizdarević prvo se zahvalio načelniku Halitoviću na inicijativi koju je pokrenuo da se klub formira, ali i na pomoći oko rada i priprema za takmičenje.

“Možemo reći da je sada stanje kluba stabilno. Naravno da nedostaje i opreme i svega ostalog ali smo se uspjeli uklopiti u sredstva koja je obezbijedio načelnik i niko drugi. Mi imamo i nekoliko prijedloga u cilju poboljšanja našeg rada i to smo danas iznijeli vjerujući da će nam se izaći u susret. Želimo da se na nas obrati pažnja što se tiče sufinansiranja i da nam se obezbijedi rasvjeta kako bi naši igrači trenirali i u večernjim satima”, dodaje predsjednik Dizdarević.

Trener u klubu, Nisvet Eljazović, također se zahvalio načelniku na podršci i izrazio očekivanja da će je biti i dalje jer je, kako kaže, neophodna u realizaciji planova, a to je ostanak na 1. mjestu u proljetnoj fazi takmičenja i prelazak u viši rang, odnosno 2. ligu – zapad.

U ime igrača obratio se zamjenik kapitena Mirando Bajramović. Govorio je o tome koliko voli svoj klub i koliku je želju za treniranjem dobio kada je shvatio da imaju bezrezervnu podršku prvog čovjeka općine.

“Počeli smo u teškoj situaciji, ali smo izmogli snage i pobijedili, sa zadovoljstvom opravdali očekivanja svih, načelnika koji nam je prvi pružio ruku. Hvala mu na svemu”, kaže Bajramović.

Načelnik Halitović je igračima čestitao na tituli i izrazio želju i očekivanja da i na proljeće ostanu na prvoj poziciji.

“Klub je sa radom krenuo prije četiri mjeseca a i ipak uspio osvojiti titulu šampiona na USK. Ja sam ponosan na njih. Moju podršku će imati i dalje. Trudit ćemo se da pripreme krenu na vrijeme i da imaju neophodna sredstva za rad”, istakao je između ostalog načelnik Halitović.

Kao znak pažnje i priznanja rezultata, načelnik je igrače darovao simboličnim novčanim iznosima, a igrači načelnika sa dresom na kojem se nalaze svi njihovi potpisi.