Penzionerima u Bosanskoj Krupi uručena redovna novčana pomoć

U Općini Bosanska Krupa danas je uručena novčana pomoć socijalno ugroženim penzionerima. To je jedan od načina na koji ovaj organ uprave kontinuirano pomaže svojim najstarijim stanovnicima.
Penzionere koji dobijaju pomoć, na osnovu svojih analiza a u saradnji sa Udruženjem penzionera iz Bosanske Krupe, odabire Centar za socijalni rad. Pretežno u dva mjeseca pomoć dobije deset penzionera. Međutim, danas je pomoć dobilo njih dvadeset što nije sasvim slučajno.

“Vrijeme praznika je i vrijeme darivanja. Zbog toga smo baš danas sa 100 KM obradovali više penzionera nego inače. Znam ja da većini njih nije do slavlja, ali drugačije je dočekati praznik znajući da možeš sebi priuštiti barem ono osnovno. Mi ćemo sa ovom praksom nastaviti i dalje jer za njom zaista postoji potreba i nastojat ćemo povećavati sredstva kako bi što veći broj penzionera dobio pomoć”, kaže načelnik Armin Halitović.

Ova se aktivnost provodi već nekoliko godina. Pored svih drugih načina, kao što su jednokratne novčane pomoći ili podsticaji za poljoprivredu, Općina Bosanska Krupa pokušava da i ovim putem socijalno ugroženim stanovnicima bar malo olakša tešku životnu svakodnevicu.