25. godina 511. slavne brdske brigade: Delegacije obišle spomen-obilježja i šehitluke, sutra u Jezerskom centralna manifestacija obilježavanja

Sutra se navršava 25. godišnjica formiranja 511. slavne brdske brigade. Tim povodom u Bosanskoj Krupi se organizuje više prigodnih aktivnosti. Danas su delegacije obišle spomen-obilježja i šehidska mezarja, a sutra će u Jezerskom s početkom u 18:00 sati biti upriličen prigodan program uz obraćanje zvaničnika.

Predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti iz Bosanske Krupe i Unsko-sanskog kantona, veterani odbrambeno-oslobodilačkog rata, komandanti i vojnici, delegacije političkih partija, boračkih i drugih nevladinih organizacija, danas su obišli spomen-obilježja i šehidska mezarja, kako u Bosanskoj Krupi, odnosno u Bosanskoj Otoci, Jezerskom i Pištalinama, tako i Cazinu i Bužimu gdje su također ukopani poginuli bosanskokrupski borci.

Centralna manifestacija obilježavanja 25. godišnjice formiranja 511. slavne bbr., prigodan kulturno-zabavni program i obraćanje zvaničnika, biće upriličena sutra od 18:00 u Jezerskom, na mjestu polaganja prve zakletve TO BiH Bosanska Krupa.

Za sve zainteresirane građane i njihove goste za Jezerski je obezbijeđen prevoz. Iz Ostružnice autobus kreće u 15:30, Johovice u 15:45, a iz Mustelja u 16:00 sati. Drugi autobus iz Bosanske Krupe kreće u 16:00, Bosanske Otoke u 16:30, a iz Pištalina u 17:00 sati.

Pozivaju se pripadnici 511. slavne, porodice šehida i poginulih boraca, članovi sportskih kolektiva i drugih udruženja, svi građani Bosanske Krupe, da učešćem u programskim sadržajima, odaju dužno poštovanje brigadi i oslobodiocima Bosanske Krupe i Bosne i Hercegovine.