Bosanska Krupa bez organiziranog dočeka Nove godine i pratećih manifestacija

Zbog epidemioloških mjera i preporuka nadležnih u Bosanskoj Krupi neće biti svečanosti povodom dočeka Nove godine, kao ni pratećih manifestacija na koje su navikli građani.

Pandemija koronavirusa poremetila je sve planove, utjecala na sve tokove života pa i na kulturno-zabavni sadržaj. U situaciji u kojoj se nalazi cijeli svijet potpuno je logično i očekivano da zbog sigurnosti ljudi, odnosno sprečavanja širenja zaraze, nema masovnog okupljanja pa samim tim ni bilo kakvih svečanosti.

„Imamo upite građana vezane za doček Nove godine, obraćaju nam se, govore da imaju informacije da će se nešto ipak organizirati i zbog toga koristim priliku da negiram takve navode. U isto vrijeme izrazim i žaljenje zbog situacije u kojoj se već mjesecima nalazimo. Imali smo u planu ove godine organizirati još veću i ljepšu zimsku priču ali smatram da ništa nije važnije od zdravlja. Budimo strpljivi i optimistični, bit će vremena za zajednička slavlja“, kaže načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović.

Načelnik Halitović svoje sugrađane poziva na odgovornost i brigu o sebi i drugima, te savjetuje da novogodišnju noć provedu u krugu bliskih članova porodice kako bi naredna godina svima bila mnogo mirnija, ljepša i zdravija.