Radnici firme Bosancar novac za novogodišnju proslavu usmjerili u humanitarne svrhe

Da u Bosanskoj Krupi egzistiraju društveno odgovorne kompanije dokazuje i primjer Bosancar-a čiji su radnici zajedno sa upravom odlučili da novac za tradicionalno novogodišnje druženje ovaj put utroše u humanitarne svrhe, podijele porodicama koje su u stanju socijalne potrebe.

Bosancar, jedna od najvećih firmi metalne industrije iz Bosanske Krupe, 4.300,00 KM koliko je planirala utrošiti u novogodišnju proslavu, u ime svojih radnika podijelila je ravnomjerno na četrdeset tri socijalno ugrožene porodice koje su odabrali uz pomoć JU „Centar za socijalni rad“ Bosanska Krupa.

„Upoznati smo sa sve težom ekonomskom situacijom na našem području i znamo da postoji veliki broj familija sa djecom koja žive veoma teško, pa smo odlučili zajedno sa našim menadžmentom da novac koji bi bio uplaćen za našu godišnju proslavu dodijelimo potrebitim a najviše su u svemu tome pogođena ona najdraža nam populacija – djeca. Ovim putem želimo da ih bar malo obradujemo u Novogodišnjim praznicima“, kaže jedan od predstavnika radničkog komiteta firme Bosancar Nedžad Velagić.

Kako bi brže i jednostavnije realizirali svoju humanu misiju Bosancar je novac danas uplatio na račun Općine Bosanska Krupa koja je odmah po 100,00 KM doznačila na četrdeset tri računa iz isto toliko domaćinstava.

Primjeri poput ovoga gdje firme i radnici osjećaju brigu o drugima, pokazuju empatiju čineći konkretne stvari da pomognu onima kojima je pomoć neophodna, složit će se svi, ohrabruju i vraćaju nadu, naročito u ovoj najblaže rečeno neobičnoj prazničnoj atmosferi u doba pandemije.