Studentice Ekonomskog fakulteta iz Bihaća u Bosanskoj Krupi promovišu domaće proizvode

Prvi dan realizacije projekta „Volim domaće – Volim BiH“, studentice Ekonomskog fakulteta iz Bihaća su u Bosanskoj Krupi gdje promovišu proizvode bosanskohercegovačkih proizvođača.

Žele pružiti podršku privrednom razvoju i educirati javnost o kvaliteti domaćih proizvoda, kao i beneficijama konzumiranja istih, poboljšati svijest bh. potrošača, te na taj način stvoriti bolji prostor za proizvođačke kapacitete u BiH, smanjiti odliv sredstava prema inostranstvu, povećati zaposlenost i lična primanja radnika, poboljšati penzione, zdravstvene i socijalne fondove, jačati državne, entitetske i kantonalne budžete, radi kvalitetnijeg finansiranja nauke, obrazovanja, kulture, sporta i drugih društvenih aktivnosti, te razvijati patriotsku svijest građana i spoznaju o vlastitoj vrijednosti.

 

Tvrde da ćemo, ako svaki građanin dnevno izdvoji 2 KM za domaće proizvode, za godinu dana dobiti 2.5 milijarde maraka, što znači 350 radnih mjesta dnevno. Kažu ako se privreda „otkoči“ rješava se problem penzija, zdravstva, obrazovanja, javnih radova, socijale, vojske, policije.

Sa štanda u Bosanskoj Krupi poručuju „Za početak budimo svjesni značaja kupovine domaćih proizvoda.“

 {gallery}ekonomistice{/gallery}

Studentice Ekonomskog fakulteta prije nekoliko dana su boravile i kod načelnika Općine Bosanska Krupa Armina Halitovića kako bi ga upoznale s projektom i namjerom. Svjestan značaja i truda koji ulažu mladi, načelnik je pružio punu podršku, kao i pomoć pri odlasku na sajam privrede u Sarajevo.

„Mi vjerujemo u Bosnu i Hercegovinu! Bosna i Hercegovina ima realnu šansu! iskoristimo tu šansu podržavajući naše. Zato, birajmo domaće – proizvedeno u BiH“, poručuju na kraju Izabela Gverić, Majda Rekić, Azra Hadžić i Šejla Mujanić.