Grad Bosanska Krupa: Dodatnih 3.500,00 KM podrške za projekt energetske efikasnosti JU OŠ „Jezerski“

U Kabinetu gradonačelnika Bosanske Krupe upriličeno je danas potpisivanje Ugovora za nastavak implementacije projekta energetske efikasnosti u OŠ „Jezerski“. Ukupna vrijednost potpisanog ugovora je 3.500,00 KM, a radi se o dodatnoj podršci projektu energetske efikasnosti u OŠ „Jezerski“.

„Nastavljamo pružati podršku svim aktivnostima škola sa područja naše lokalne zajednice, a koja imaju za cilj stvaranje boljih uslova za naše najmlađe sugrađane. Danas smo imali priliku da potpišemo još jedan ugovor sa OŠ „Jezerski“ i da sa 3.500,00 KM dodatno podržimo projekt energetske efikasnosti koji se implementira u ovoj školi. Prethodno smo pružili podršku u iznosu od 7.000,00 KM, tako da ukupno podrška Grada za projekt energetske efikasnosti u OŠ „Jezerski“ iznosi 10.500,00 KM“ izjavio je ovom prilikom gradonačelnik Armin Halitović.

Projekt energetske efikasnosti OŠ „Jezerski“ podrazumijeva implementaciju mjera energetske efikasnosti kroz utopljavanje centralne zgrade i fiskulturne sale ove škole.