MUFTIJA KUDIĆ POSJETIO MEDŽLIS IZ BOSANSKE KRUPE I GRADONAČELNIKA HALITOVIĆA

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić sa rukovodiocem Službe za vjerske poslove i obrazove mr. Haris-ef. Veladžićem je posjetio Medžlis Islamske zajednice Bosanska Krupa, gdje su ih dočekali glavni imam Muhamed-ef. Begić i predsjednik Medžlisa g. Amir Mehić.

Nakon sastanka u sjedištu medžlisa, akteri tog sastanka su posjetili gradonačelnika Bosanske Krupe g.Armina Halitovića. Brojne su se teme našle na stolu i jedne i druge posjete, a muftija Kudić je iskoristio priliku da upozna gradonačelnika Halitovića o skorom otvorenju rekonstruisane zgrade Muftijstva bihaćkog u čijoj rekonstrukciji je učestvovala i Gradska uprava Bosanske Krupe na čelu sa gradonačelnikom Halitovićem.

“Danas smo posjetili Medžlis Islamske zajednice Bosanska Krupa i sa glavnim imamom i predsjednikom razgovarali o brojnim temama koje se tiču funkcionisanja ovog medžlisa i potpunoj implementacija pravilnika i drugih pravnih akata Islamske zajednice koji su namijenjeni medžlisima. Predstavljen nam je i izvještaj o administrativno-pravnom i finanskog djelovanja ovog medžlisa i izvještaj o vjerskim aktivnostima. Predstavili su i svoje aktivnosti na polju rješavanja sjedišta medžlisa koji bi trajno rješio poteškoće s kojima se susreće ovaj medžlis kada je u pitanju adekvatan prostor za rad. Zajedno smo posjetili i gradonačelnika Bosanske Krupe g. Armina Halitovića. Iskorisio sam priliku i pozvao ga na svečanost koju planiramo organizirati u decembru, ako Bog da. Također sam se još jednom zahvalio gradonačelniku na podršci u rekonstrukciji sjedišta našeg muftijstva, kao i za njegovu podršku u radu i aktivnostima Medžlisa IZ Bosanska Krupa. Ocijenili smo da dobra saradnja u dobrim projektima treba da bude naša vodilja i za naredni period.” – istakao je muftija Kudić.

Gradonačelnik Bosanske Krupe g. Armin Halitović se zahvalio muftiji Kudiću na posjeti i razgovoru o konkretnim projektima. Istakao je da je Gradska uprava na čijem je čelu čini sve da bude od koristi građanima i organizacijama koje djeluju na terenu, a aktivnosti Islamske zajednice su od velikog značaja. Gradonačelnik Halitović se zahvalio Islamskoj zajednice na nekoliko važnih posjeta iz Rijaseta Islamske zajednice i Muftijstva bihaćkog nakon poplava koje su pogodile Bosansku Krupu i preko medžlisa pružili značajnu podršku građanima koji su pretrpjeli štete u pomenutim poplavama. Istakao je svoje očekivanje da će Gradska uprava, Islamska zajednica i naš narod zajedno izgraditi Islamski centar u Bosanskoj Krupi, koji će odgovoriti zahtjevima naših građana za jednim multifunkcionalnim objektom gdje će se održavati brojne aktivnosti našeg medžlisa i da će Medžlis konačno dobiti adekvatan prostor za rad.

Izvor: radiobk.ba