Obilježavanje 28. godišnjice oslobođenja Kobiljnjaka

U utorak (23.5.) se u Bosanskoj Krupi obilježava 28. godišnjica oslobođenja Kobiljnjaka

Povodom 28. godišnjice oslobođenja Kobiljnjaka 23. maja (utorak) u Bosanskoj Krupi se organizuje niz aktivnosti kojima će se obilježiti ova velika pobjeda 511. slavne sa kojom je zapravo i počeo bosanskokrupski oslobodilački put.

Bit će upriličeno polaganje cvijeća na Centralno šehidsko spomen-obilježje u Bosanskoj Krupi, marš stazama 511. slavne bbr., te prigodan program na platou Kobiljnjaka.

Marš stazama 511. slavne kreće u 17,30 sati ispred Centralnog šehidskog spomen-obilježja gdje će se pred duše poginulih boraca proučiti Fatiha i položiti cvijeće.

Na platou Kobiljnjaka u 18,45 sati bit će upriličena i prigodna obraćanja, a za sve učesnike marša obezbijeđena je večera – gulaš.

Pozivaju se svi učesnici bitke za Kobiljnjak, ostali pripadnici 511. slavne, porodice šehida i poginulih boraca, učenici, članovi sportskih kolektiva i drugih udruženja da učešćem u ovoj manifestaciji još jednom, na 28. godišnjicu velike pobjede boraca i starješina 511. slavne prilikom slamanja mostobrana Kobiljnjak, odaju dužno poštovanje oslobodiocima Bosanske Krupe i Bosne i Hercegovine.

Program obilježavanja

23. 5. (utorak)

17:30 sati – Obilazak Centralnog spomen-obilježja i polazak marša “Kobiljnjak 2023”

18:45 sati – Dolazak učesnika marša na Kobiljnjak

18:55 sati – Obraćanje zvaničnika i prigodan program

19:45 sati – Večera za učesnike marša

Kabinet gradonačelnika Grada Bosanska Krupa