Općina Bosanska Krupa izlagač na Međunarodnom ekološkom sajmu EKOBIS

Na Gradskoj otoci u Bihaću danas je otvoren je 13. po redu Međunarodni ekološki sajam „Ekobis 2015“, posvećen održivom razvoju u ruralnim područjima. Među izlagačima je i Općina Bosanska Krupa.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

U četiri dana njegovog održavanja svoje proizvode i usluge, na oko 10.000 kvadratnih metara, predstavit će oko 250 izlagača. Jedan od njih ove je godine i Općina Bosanska Krupa koja predstavlja svoje najznačajnije realizirane projekte, ali i privredne potencijale koje ima.

Tema ovogodišnjeg sajma je „Održivi razvoj u ruralnim područjima” . Regija partner na ovogodišnjem sajmu je Karlovačka županija.

Kako je prilikom otvorenja kazao Ismet Pašalić, predsjednik PK USK-a, Sajam “EKOBIS” je manifestacija ekologije, ekoturizma i ekološke industrije koja je prepoznatljiva širom BiH i regiona i čije je strateško opredjeljenje jačanje regionalne saradnje.

Ove godine Sajam EKOBIS održavamo sa temom “ Održivi razvoj u ruralnim područjima” i naš sajam koji je pokrenut je 2003. godine, nalazeći uporište u postojećim resursima ovog područja i viziji budućeg razvoja predstavlja unikatnu, međunarodnu, poslovnu manifestaciju sajamskog, selektivnog karaktera, vezanu za ekološke tehnologije uopće”, kazao je Pašalić.

U ulozi generalnog pokrovitelja po prvi put se pojavila Vlada USK, a  sajam su pomogli i podržali VTK, Obrtnička komora, Federalno ministarstvo poljoprivrede, Grad Bihać i brojni drugi.