Otvoren 5. Novogodišnji sajam u Bosanskoj Krupi

U Bosanskoj Krupi je danas otvoren Novogodišnji sajam, peti po redu. Okupio je 28 izlagača iz Unsko-sanskog kantona, ali i nekih udaljenijih dijelova naše zemlje poput Brčko Distrikta. Organizator sajma i ove je godine Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje, a pokrovitelj Općina Bosanska Krupa s načelnikom Arminom Halitovićem.
Na sajamskim štandovima se po nižim cijenama nego inače mogu naći prehrambeni, biljni i ljekoviti proizvodi, zatim kolači, razni ručni radovi, umjetničke slike, odijevni predmeti, dječije igračke, božićni i novogodišnji ukrasi, cvijeće itd.

“Sajam ove godine, na inicijativu naših izlagača, ima i neke novine. Rekla bih da je od svih najinteresantnija nagradna igra. Naime, svi posjetioci koji kupovinom proizvoda potroše najmanje 10 maraka, takmiče se za nagrade koje su obezbijedili naši izlagači. Ovo je dokaz da oni misle na svoje kupce i ja im čestitam na ideji. Ovom prilikom želim i da se zahvalim našem sugrađaninu Samiru Aličeviću koji nam je za održavanje sajma opet ustupio svoj privatni prostor”, kaže direktorica Centra za kulturu Zumreta Porić.

Novogodišnji sajam je, kako kažu organizator i pokrovitelj, opet opravdao njihova očekivanja. Željeli su što veći broj učesnika kako bi od sajma napravili jedan od najljepših događaja koji će privući posjetioce, te na taj način promovisali dobru saradnju, poslovni ambijent i aktivnu lokalnu zajednicu.

Planirano je da sajam traje do 28. 12., ali je učesnicima omogućeno da svoje proizvode izlažu nekoliko dana i nakon tog datuma.
Pozivaju se građani da posjete sajam, druže se sa izlagačima i iskoriste dobru ponudu, kupe domaće, autentične, zdrave proizvode.