Načelnik Armin Halitović upriličio tradicionalni Božićni prijem

Danas je u Kabinetu načelnika Općine Bosanska Krupa Armina Halitovića, povodom najradosnijeg katoličkog praznika – Božića, upriličen prijem za malobrojne katoličke vjernike u Bosanskoj Krupi.
Uz riječi dobrodošlice i blagdanske čestitke, načelnik Halitović je govorio o suživotu svih naroda na ovim prostorima i izrazio nadu da će u budućnosti tog suživota biti još više.
Božićni kolači su neizostavni svaki put na prijemu u Općini Bosanska Krupa. Vjernici pripreme najukusnije slastice, donesu ih i počaste se na prijemu.

Sastanak s načelnikom kao i svaki put do sada protekao je u prazničnom ozračju, uz radost i sjećanje na obilježavanje praznika davnih godina. Vjernici su se sjetili svih svojih sugrađana katolika koji više nisu među živima i izrazili žaljenje jer ih je sada još manje nego na prošli Božić. Naravno, iskoristili su priliku da svima njima odaju iskreno poštovanje.

Na području bosanskokrupske općine nekad je živjelo mnogo više stanovnika katoličke vjeroispovijesti, ali su okolnosti u kojima su živjeli i ratovi koji su vođeni u prošlom stoljeću, učinili da se broj stanovnika katolika sada mjeri desecima.