U opremanje PVJ Bosanska Krupa u posljednjih nekoliko godina uloženo oko 350 hiljada KM

Načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović posjetio je Profesionalnu vatrogasnu jedinicu Bosanska Krupa čiji je vozni park prije nekoliko dana postao bogatiji za još jedno vozilo namijenjeno za šumske požare i tehničke intervencije vrijedno oko 50 hiljada KM.

U posljednjih nekoliko godina u opremanje PVJ Općina Bosanska Krupa je uložila oko 350 hiljada maraka i tako je učinila jednom od najopremljenijih jedinica u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

Poređenja radi, Profesionalna vatrogasna jedinica 2008. godine je imala po jedno navalno i prateće vozilo staro preko dvadeset godina. Sada je situacija znatno bolja, trenutno raspolaže sa komandnim vozilom starim tri godine, sa tri navalna vozila od kojih se dva nalaze u Bosanskoj Krupi a jedno u Bosanskoj Otoci, te sa jednim pratećim vozilom za šumske požare.

U 2013. godini nabavljeno je navalno vatrogasno vozilo, sredstva veze, odnosno pet prenosnih radio stanica, zatim naprtnjače za gašenje šumskih požara i nedostajeća oprema za rad vatrogasnog servisa.

Prije nekoliko dana stiglo je još jedno kombinirano vozilo namijenjeno za šumske požare i tehničke intervencije. Njegova vrijednost je oko 50 hiljada KM.

„Vatrogasna jedinica sada ima impozantan vozni park. Već neko vrijeme konstantno ulažemo u opremanje jer mi to moramo. Živimo u turbulentnom vremenu gdje se naglo smjenjuju klimatske promjene i zbog toga moramo biti spremni odgovoriti na sve potrebe i zahtjeve građana, pogotovo kada su u pitanju požari“, kaže načelnik Halitović.

Vatrogasci su iskoristili priliku da se zahvale načelniku na svemu što je u cilju opremanja jedinice učinio u posljednje vrijeme i da najave pokaznu vježbu spašavanja od požara koja će biti organizirana u Drugoj osnovnoj školi 16. septembra.