„Trofej 5. korpusa“ u boćanju osvojila ekipa „SSRI 511“, a u malom nogometu „Veterani 5. korpusa“

U okviru obilježavanja 27. godišnjice formiranja 5. korpusa Armije RBiH u Bosanskoj Krupi su proteklog vikenda organizovana takmičenja u boćanju i malonom nogometu pod nazivom „Trofej 5. korpusa“. Pokrovitelj ovih sportskih događaja koji se održavaju po prvi put je Ministarstvo za pitanje boraca i RVI USK.

„Trofej 5. korpusa“ u boćanju osvojila je ekipa „SSRI 511“ iz Bosanske Krupe, druga je bila ekipa „RVI“ iz Bosanske Krupe, a treće mjesto su zauzeli predstavnici „SSRI Velike Kladuše“. Turnir u boćanju trebao bi postati tradicionalan i uvijek će se povodom godišnjice osnivanja 5. korpusa Armije RBiH održavati u Bosanskoj Krupi.

„Trofej 5. korpusa“ u malom nogometu pripao je ekipi „Veterani 5. korpusa A RBiH“ iz Bihaća, drugo mesto zauzela je ekipa „2. pješadijski (rendžerski) puk OS BiH“ iz Bihaća, a treći su bili domaćini ovog takmičenja „Veterani 511. sbbr“. Ovo takmičenje bi se ubuduće uvijek trebalo održavati u gradu ili općini gdje se organizuje završna manifestacija povodom 21. oktobra – Dana 5. korpusa A RBiH.

Predstavnici tri prvoplasirane ekipe u obe takmičarske kategorije su dobili medalje a kapitenima ekipa uručeni su i posebni pehari. U obe kategorije dodijeljen je i prelazni pehar „Trofej 5. korpusa“ koji će se svake godine dodjeljivati pobjedniku. Ukoliko neka ekipa pobjedi u tri uzastopna takmičenja prelazni pehar će dobiti u trajno vlasništvo.
Poslije vrlo uspješnih takmičenja u oba takmičarska dana organizovan je zajednički ručak i druženje veterana.

Organizacioni odbor ovogodišnje manifestacije povodom Dana 5. korpusa predložio je a ministar za pitanje boraca i RVI USK prihvatio da ova takmičenja postanu tradicionalna ali i da se proširuju i na druge sportove koji su popularni u sredinama u kojima se bude obilježavala godišnjica osnivanja 5. korpusa. Naravno, da u takmičenjima osim veterana 5. korpusa i MUP-a USK mogu učestvovati i članovi porodica šehida i poginulih boraca, djeca veterana i pripadnici 2. pješadijskog (rendžerskog) puka OS BiH.