Gradimo mostove, ne zidove

U Bosanskoj Otoci juče je u promet pušten drveni pješački most, koji je povezao obale Une i upotpunio ljepotu ove čaršije i njene čari. Drveni pješački most je defileom omladinaca KUD-a Mladost i NK Sloga svečano otvoren, te rezanjem torte i novom pjesmom Tambura s Une, posvećenom ovom mostu.

Opširnije

Svečanost i koncert Crvena jabuka u Bosanskoj Otoci: 27.aprila u 19:00 sati svečano puštanje u promet novoizgrađenog drvenog pješačkog mosta

U subotu, 27.aprila, s početkom u 19:00 sati u Bosanskoj Otoci organizirat će se Svečanost gdje će se uz tortu i defile članova NK Sloga i KUD Mladost zvanično novoizgrađeni drveni pješački most pustiti u promet. Nakon Svečanosti, u Otočkoj čaršiji (ispred pošte) s početkom u 20:00 sati organiziran je koncert benda Crvena jabuka.

Opširnije

Omladinska banka Bosanska Krupa – drugi poziv za mlade 2024

Omladinska banka Bosanska Krupa poziva mlade da pišu mikrobiznise od 18.04. do 08.05.2024. godine do 14 sati.

Za mlade poduzetnike ili poduzetnice od 18 do 35 godina, Omladinska banka je obezbijedila i podršku za registraciju obrta ili komercijalnog poljoprivrednog gazdinstva u iznosu od 500 KM do 2.000 KM.

Detaljni kriteriji za dodjelu i šta to Omladinska banka Bosanska Krupa podržava pogledaj u rolify.pro (ex lonac.pro zajednica),

Opširnije