Asfaltiran i svečano otvoren Oluk, dio ulice Branilaca grada u naselju Krčana

Jučer su presjecanjem vrpce, uz prisustvo brojnih mještana, načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović i jedan od najmlađih stanovnika ovog kraja Zeid Lelić na svečan način otvorili put Oluk, dio ulice Branilaca grada u bosanskokrupskom naselju Krčana.

Većina puteva za koje je nadležna Općina Bosanska Krupa ne bi se radili ovim tempom i pored najbolje volje lokalne uprave da svoja sredstva u asfaltiranje puteva nisu ugradili i građani. Izgradnju puta sa skoro 27 hiljada maraka finansirali su mještani i Općina Bosanska Krupa.

– Ovo je jedan u nizu puteva koji se radi u MZ Krupa II, drugi po planu ove godine, a ima još tri puta za koji su potpisani ugovori. U ovom dijelu ulice Branilaca grada, dakle u Oluku, ima oko 50 kuća u kojima u prosjeku živi po četiri člana. Ti su mještani u ovom projektu učestovali sa otprilike 12 hiljada maraka – ističe predsjednik MZ Husnija Šarić.

Općina Bosanska Krupa u ovoj godini, prema riječima načelnika Armina Halitovića, ima oko 30 potpisanih ugovora samo za putnu infrastrukturu pored svih ostalih projekata koji se rade na području cijele općine, uključujući i Poslovnu zonu „Pilana“.

– Danas smo svi sretni, vjerovatno najviše mještani naselja Oluk koji su godinama bili bez asfalta. Njihov angažman, trud i volju zaista moram pohvaliti. Bez njih, bez njihovog učešća, puno bi teže bilo realizirati projekt. Svakako treba spomenuti i izvođača radova koji je zaista posao odradio kako treba – kaže načelnik Halitović.

Načelnik je ovom prilikom najavio još jedan vrlo značajan infrastrukturni projekt, a to je izgradnja prvog kružnog toka u Bosanskoj Krupi.

– Prvog augusta se otvara tender za izgradnju kružnog toka kod autobusne stanice i to će biti jedan kapitalni projekt ove godine u našem gradu, zaista i vrijedan i potreban građanima Bosanske Krupe – dodaje načelnik.

Stanovnici naselja Oluk, od centra grada udaljenog svega 2 km, preko 40 godina čekaju asfaltni put. Upravo su zbog toga otvaranje puta iskoristili da načelniku Halitoviću i predsjedniku Šariću uruče zahvalnicu za učešće i doprinos u izgradnji.