Čestitka povodom 25. novembra – Dana državnosti BiH

Povodom predstojećeg Dana državnosti Bosne i Hercegovine, u ime Jedinstvenog općinskog organa uprave Općine Bosanska Krupa i u svoje lično ime, svim Bosancima i Hercegovcima, istinskim patriotama, onima koji ovu zemlju nose u srcu, upućujem najiskrenije čestitke.
Ovom prilikom vrijedi podsjetiti da su građani i narodi Bosne i Hercegovine 25. novembra 1943. godine održavanjem 1. zasjedanja ZAVNOBiH-a, zanovili kontinuitet BiH uspostavljajući njenu državnost u vrijeme kada je veliki broj evropskih naroda i država bio doveden pod pitanje opstanka.
Od tada do danas BiH je gradila i branila svoj identitet, državnost i samobitnost zahvaljujući prvenstveno visokoj svijesti Bosanaca i Hercegovaca koji su svoju državu stavljali ispred svih drugih vrijednosti i interesa.
Neka ovaj dan bude prilika da se sjetimo svih onih koji su utkali svoje živote u temelje nezavisne i suverene države Bosne i Hercegovine.
Njihova žrtva obavezuje nas da gradimo demokratsku državu evropskih standarda, u kojoj neće biti diskriminacije po bilo kojem osnovu.