NAJAVA: Obilježavanje Dana državnosti BiH u Bosanskoj Krupi

U utorak, 24. novembra, u organizaciji Općine Bosanska Krupa i Centra za kulturu, obrazovanje i informisanje na prigodan način će se obilježiti 25. novembar – Dan državnosti Bosne i Hercegovine.
Obilježavanje počinje tradicionalnim obilaskom spomen-obilježja i šehitluka na prostoru općine Bosanska Krupa. Okupljanje je u 14,00 sati kod Centralnog šehidskog spomen-obilježja nakon čega će se obići spomen-obilježje u Bosanskoj Otoci, a zatim šehitluci u Jezerskom i Pištalinama.
Svečana sjednica Općinskog vijeća Bosanska Krupa u Domu kulture počinje u 18,00 sati. U kulturno-umjetničkom dijelu sjednice nastupit će Jasmin Beširević sa Salihom Suljanovićem i horska sekcija KUD-a Grmeč iz Bosanske Krupe.
U sklopu obilježavanja 25. novembra – Dana državnosti BiH, u Gradskoj galeriji u Bosanskoj Krupi, nakon svečane sjednice Općinskog vijeća bit će upriličena i samostalna izložba radova autora Alage Isakovića.

Pozivaju se svi građani Bosanske Krupe da uzmu učešće u obilježavanju ovog izuzetno značajnog državnog praznika i na taj način odaju lično priznanje i poštovanje.
Protokol obilježavanja:

24. novembar (utorak)
14:00 sati – Obilazak spomen-obilježja i šehitluka
18:00 sati – Svečana sjednica Općinskog vijeća (Dom kulture)
19: 00 sati – Samostalna izložba radova autora Alage Isakovića (Gradska galerija)