Čestitka povodom Dana formiranja Petog korpusa Armije RBiH

Povodom 25. godišnjice formiranja Petog korpusa Armije RBiH svim porodicama poginulih boraca i šehida, ratnim vojnim invalidima i demobilisanim borcima, te svim ostalim sugrađanima koji su ovu najslavniju jedinicu Armije doživljavali kao uzdanicu i štit bedem, nadu za opstanak, upućujem iskrene čestitke.

Vrijedi podsjetiti, prvenstveno zbog mlađih generacija koje su za vrijeme djelovanja Petog korpusa bile nesvjesne dešavanja i generacija koje su iznikle nakon njihove borbe za život dostojan čovjeku, da je to ratna sila, najbolja vojna formacija u Armiji RBiH koja je iznikla 1992. godine iz naroda, koja se borila i izborila za državu Bosnu i Hercegovinu.

Dragi Krupljani, bez obzira što sam ubijeđen da dijelimo mišljenje, naglašavam da nikad ne smijemo zaboraviti žrtvu velikog broja boraca i starješina Petog korpusa koji su u toj odbrani dali svoje živote ili dijelove tijela.

Ovo je svakako prilika da sve svoje sugrađane pozovem da rade na izgradnji povjerenja među ljudima, razumijevanja, da se odlučno bore za još bolju i prosperitetniju Bosansku Krupu. To su neki od ciljeva pripadnika Armije bili u ratu, neka nama budu u miru i zajedništvu.

Neka vam je sretan 21. oktobar – Dan našeg 5. korpusa.