Decembar u Bosanskoj Krupi: Novogodišnji sajam, Veče sevdaha, doček Nove godine

Decembar u Bosanskoj Krupi, kao i svih prethodnih godina, bit će jedan od najispunjenijih i najzanimljivijih mjeseci. Praznično ozračje upotpunit će mnogi događaji poput Novogodišnjeg sajma, Večeri sevdaha i na kraju dočeka Nove godine.

Većina manifestacija planirana je za drugu polovinu mjeseca. Među njima je svakako već prepoznatljivi Novogodišnji sajam koji počinje 20. decembra. Zbog velike zainteresiranosti i želje izlagača trajat će duže nego inače, 10 dana, a bit će održan na istoj lokacija, odnosno u poslovnom prostoru u ulici Patriotske lige. Već je objavljen javni poziv za učešće. Sve potrebne informacije potencijalni učesnici mogu dobiti u Centru za kulturu, obrazovanje i informisanje putem telefona 037/471-693 ili mail-a: centarzakulturu.bk@gmail.com

Na sajmu se očekuje veliki broj izlagača, prodavača robe široke potrošnje, ugostitelja, obrtnika, uzgajivača voća i proizvođača voćnih prerađevina, pića, meda i slično, aranžera cvijeća kao i uzgajivača cvijeća i rasadnog materijala, stvaratelja i vlasnika umjetnina i proizvoda kućne radinosti, te prodavača knjiga, novogodišnjeg i drugog nakita, čestitki itd.

Jubilarno, 10. po redu Veče sevdaha održat će se 29. decembra u bosanskokrupskom Domu kulture. I ovaj put uz profesionalnu pratnju domaćih muzičara najljepše izvorne pjesme naših krajeva izvodit će većinom Krupljani, ali i dragi gosti iz drugih gradova zemlje i inostranstva.

Kao kruna svih dešavanja, kako u decembru tako i u cijeloj godini, jeste doček i proslava Nove godine. Zajednička zabava pod pokroviteljstvom Općine Bosanska Krupa i načelnika Armina Halitovića bit će održana na šetalištu u ulici Patriotske lige. Sve prisutne od 22.00 sata zabavljat će domaći bosanskokrupski muzičari i pjevači sa čijim će imenima javnost biti uskoro upoznata.

Slavlje i zabava za mališane počinje već u toku dana, u 14.00 sati. Uz druženje, nastupe talentovanih dječaka i djevojčica, najmlađim Krupljanima Djeda Mraz će podijeljeni novogodišnje paketiće koje obezbjeđuju Općina i trgovačke radnje u Bosanskoj Krupi.

Sve decembarske manifestacije i ove se godine održavaju u organizaciji Općine Bosanska Krupa i Centra za kulturu, obrazovanje i infomisanje.