Otvoren Treći bosanskokruspki sajam organske proizvodnje

U sklopu projekta „Bosanska Krupa – grad malih sajmova“, Općina Bosanska Krupa i Asocijacija proizvođača organskih proizvoda USK-a sa sjedištem u Bosanskoj Krupi u saradnji sa JKP 10. juli Bosanska Krupa i Lokalnom akcionom grupom Una – Sana od 24. 8. do 25. 8. organizuju Treći bosanskokrupski sajam organske proizvodnje.

Na sajmu je prisutno deset značajnih izlagača iz Bosanske Krupe, Bihaća i Sarajeva. Kao i svaki sajam do sada, i ovaj ima prateće sadržaje, kao što su recimo stručna predavanja.

Danas će se s početkom u 18:00h upriličiti predavanja na teme: Mogućnost samozapošljavanja u organskoj proizvodnji, gdje će predavač biti Fatima Gerzić iz OR TIM-MED Bosanska Krupa, i Zaštita u organskoj proizvodnji povrća, mjere i dozvoljena sredstva, na kojima je predavač Edin Tulić, apsolvent Biotehničkog fakulteta iz Bihaća.{gallery}organ{/gallery}

Prilikom otvaranja sajma, prisutnima su se obratili Fatima Gerzić, ispred Asocijacije organskih proizvoda USK, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva USK Amir Džajić, oboje izrazili zadovoljstvo zbog održavanja sajma, istakli kako je ovo dobra prilika za sve one koji se bave organskom proizvodnjom, za njihovu promociju i promociju samozapošljavanja.

Nakon njih, načelniku Arminu Halitoviću je pripala čast da otvori sajam, te tako da znak za nesmetan početak rada, druženje, razgledanje, kupovinu, informisanje i sl. Načelnik je istakao kako primijeti znatan pomak i veću kvalitetu sadržaja i organizacije sajmova ove godine, poželio ugodan boravak u Bosanskoj Krupi i uspješnost u prodaji proizvoda.

Nakon otvaranja, u kulturno-zabavnom dijelu programa nastupila je folklorna sekcija KUD „Una“.

Sutra je početak rada sajma u 10:00h, sat kasnije su organizirane posjete udruženja i privrednih subjekata, dok je zatvaranje sajma predviđeno u 20:00h.