Svečana sjednica OV Bosanska Krupa povodom Dana državnosti BiH 24. novembra u 18.00 sati

U petak (24. novembra) u organizaciji Općine Bosanska Krupa i Centra za kulturu, obrazovanje i informisanje na prigodan način će se obilježiti 25. novembar – Dan državnosti Bosne i Hercegovine.
Obilježavanje počinje tradicionalnim obilaskom spomen-obilježja i šehitluka na prostoru općine Bosanska Krupa. Okupljanje je u 10,00 sati kod Centralnog šehidskog spomen-obilježja, nakon čega će se obići i spomen-obilježje u Bosanskoj Otoci, a zatim šehitluci u Jezerskom i Pištalinama.

Svečana sjednica Općinskog vijeća Bosanska Krupa u Domu kulture počinje u 18,00 sati. U kulturno-umjetničkom dijelu sjednice nastupit će učenici Umjetničke škole Bihać, odnosno Osnovne muzičke škole u Bosanskoj Krupi.

U sklopu obilježavanja 25. novembra – Dana državnosti BiH, u Domu kulture u Bosanskoj Krupi, nakon svečane sjednice Općinskog vijeća bit će upriličena i izložba djela nastalih na 45. i 46. Likovnoj koloniji „Krušnica“.

Pozivaju se svi građani Bosanske Krupe da uzmu učešće u obilježavanju ovog izuzetno značajnog državnog praznika i na taj način odaju lično priznanje i poštovanje.

Protokol obilježavanja:

24. novembar (petak)
10:00 sati – Obilazak spomen-obilježja i šehitluka
18:00 sati – Svečana sjednica Općinskog vijeća (Dom kulture)
18:20 sati – Izložba djela nastalih na 45. i 46. Likovnoj koloniji „Krušnica“ (Gradska galerija)