U SUBOTU, 16.09., U 12:30 SATI SVEČANI OTVOR SPOMEN SOBE 511.SLAVNE BRDSKE BRIGADE U PIŠTALINAMA

U nedjelju, 17. septembra, navršava se 28 godina kako su borci i starješine 511. slavne, 505. viteške i 503. slavne u sadejstvu sa drugim jedinicama 5. korpusa oslobodile Bosansku Krupu. Taj dan se slavi kao Dan oslobođenja i kao Dan grada Bosanska Krupa i svake godine se obilježava brojnim kulturno-zabavnim, sportskim i memorijalnim manifestacijama.

Tako će u subotu, 16.septembra s početkom u 12:30 sati u Pištalinama biti upriličeno svečano otvaranje Spomen sobe 511.slavne brdske brigade.

Naime, Organizacija porodica šehida i poginulih boraca Bosanska Krupa je u proteklom periodu implementirala projekt rekonstrukcije spomen sobe 511. slavne brdske brigade tokom koje su postavke u spomen sobi potpuno preuređene u skladu sa novim i savremenim rješenjima.

Pozivaju se oslobodioci Bosanske Krupe, ratni vojni invalidi, članovi porodica šehida i svi građani Bosanske Krupe, te susjednih gradova i općina, da uzmu učešće i prisustvuju predviđenim programskim sadržajima kako bismo dostojanstveno i ponosno obilježili 28. godišnjicu oslobađanja Bosanske Krupe.