Unski lađari zbog loših vremenskih prilika odgođeni za naredni vikend

Trideset šesti Unski lađari koji su se u Bosanskoj Krupi trebali održati ovog vikenda, zbog loših vremenskih prilika, odgođeni su za narednu subotu kada se, sudeći prema trenutnim prognozama, očekuje sunčano i toplo vrijeme. Tako je danas odlučio Organizacioni odbor, koji se zbog svoje odluke izvinjava svim gostima i učesnicima iz drugih gradova koji su već stigli u Bosansku Krupu.

– Razmatrali smo zaista sve mogućnosti i na kraju odlučili da manifestaciju ipak prolongiramo za naredni vikend, što nažalost i nije neobično. Sa Unskim lađarima često se dešava ista stvar. Dešavalo se da ih odgađamo i po nekoliko puta. Sve je zaista s ciljem da Unski lađari budu onakvi kakve želimo, sa mnogo učesnika, gostiju, dobrom zabavom, što ništa ne možemo dobiti na kiši, tmurnom vremenu i temperaturama oko petnaest stepeni. Ima učesnika koji su iz drugih gradova već došli u Bosansku Krupu i ovim putem im se izvinjavam zbog odluke, ali se nadam da će je shvatiti zaista kao opravdanu i da neće odustati, da će nam doći opet za sedam dana – kaže predsjednik Organizacionog odbora Armin Halitović.

Odluka o odgađanju manifestacije povlači za sobom i neke izmjene u organizaciji. Naime, zbog ranije ugovorenih termina učešće narednog vikenda neće moći uzeti većina kajakaša tako da se ovo takmičenje neće ni održati, nego samo Unski lađari kod kojih ostaje ista satnica.

U 17,30 će biti okupljanje i defile lađara, a u 18,30 glavna utrka. Po završetku utrke tradicionalnim lađama, bit će održani i skokovi sa Drvenog mosta. Nakon sportskog dijela manifestacije, u Malim adama će biti upriličena dodjela nagrada, roštilj, ali i svirka poznate bosanskokrupske grupe „Linija života“.

Inace, nosilac aktivnosti 36. Unskih lađara je Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje, Sportski savez općine Bosanska Krupa i Općina Bosanska Krupa. Tehničku podršku pružit će Kanu klub „Kormoran“ iz Bosanske Krupe. Sponzor manifestacije je Karlovačka pivovara.