Presjecanjem vrpce svečano otvoren još jedan put u Velikom Badiću

Veliki Badić u Bosanskoj Krupi polako ali sigurno poprima potpuno novi izgled, urbaniji i privlačniji. Asfaltiran je još jedan dio puta i jučer presjecanjem vrpce svečano otvoren. Tom činu uz načelnika Općine Bosanska Krupa Armina Halitovića prisustvovali su i brojni mještani.

Za put koji se prostire pored škole i vodi prema glavnom vodovodnom rezervoaru Općina Bosanska Krupa je iz vlastitog budžeta izdvojila oko 20 hiljada KM.

– Ovo je treća dionica koju smo završili u protekloj godini u Velikom Badiću. Povezali smo školu i džamiju sa svim zaseocima, asfaltirali više od kilometar puta i za to izdvojili oko 80 hiljada maraka, ne računajući doprinos mještana koji je također vrlo značajan. Nakon ovog puta od oko 300 metara ostaje još na lijevoj strani dio koji ćemo raditi postepeno u skladu sa raspoloživim srestvima. Učinit ćemo sve da i te dionice po 40, 50 metara završimo. Time će kompletan Veliki Badić biti pokriven asfaltom – kaže načelnik Halitović.

Na rekonstrukciji puteva, ako govorimo o ruralnim dijelovima općine, svoje učešće daju i mještani što je na Velikom Badiću posebno izraženo. Više od 50 hiljada maraka skupljenih za asfalt u proteklih godinu dana govori o tome koliko im je stalo do boljih životnih uslova, koliko su požrtvovani i privrženi rodnom kraju.

– Želimo da nam bude lijepo i ugodno, da sebi olakšamo vrlo bitnu putnu komunikaciju. Odlučni smo u toj namjeri i sreća je što imamo podršku općinske vlasti. Ovo su sretni trenuci, gledamo na njih kao na plodove rada i zalaganja. Skoro svi važni putevi su urađeni, povezali smo Kruškovac, Mustelje, sva mjesta sa školom i džamijom, ostalo je da riješimo put koji Badić povezuje na Šabićima. Vjerujem da ćemo uz ovakvu volju i to uspjeti – ističe predsjednik MZ Emsud Džajić.

Veliki Badić je samo jedno od naselja u kojima se rade putevi. Asfaltom će ove godine biti obradovani stanovnici u preko 10 mjesnih zajednica, skoro u svim dijelovima lokalne zajednice, za šta će Općina samo iz ovogodišnjeg budžeta utrošiti oko 500 hiljada KM.